"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Мінсоц погодилось на підвищення тарифу на доставку пенсій "Укрпоштою" – шукає альтернативи

Вівторок, 30 березня 2021, 09:21
 

Міністерство соціальної політики погодилось на угоду з "Укрпоштою" щодо підвищення тарифу на доставку пенсій, що у середньому становить 60 грн, проте може зрости до 100 грн – у відомстві шукають альтернативу "Укрпошті".

Про це міністерка соцполітики Марина Лазебна розповіла в інтерв’ю РБК-Україна.

Вона зазначила, що наразі між Пенсійним фондом і "Укрпоштою" завершуються переговори і 31 березня будуть підписані договори щодо доставки пенсій. 

"Зараз просто у черговий раз "Укрпошта" поставила ультиматум, що припинить доставку пенсій для 3,5 мільйонів людей. Але лише через ультиматуми вирішувати це питання не можна", – заявила Лазебна. За її словами, хоча частину пенсіонерів можна буде перевести та банківську картку, півтора мільйона осіб –маломобільні групи та жителі сіл, де немає банків.

Реклама:

Міністерка підсумувала, що договір з "Укрпоштою" буде підписано, а зі свого боку Мінсоцполітики та Мінінфраструктури підвищать їм тарифи. Водночас, якомога більше пенсіонерів спробують перевести на банки. За підвищеним тарифом доставка пенсії в середньому коштуватиме 100 гривень, на сьогодні це 60 гривень.

Також, зі слів Лазебної, уряд розглядає альтернативу "Укрпошті" у майбутньому: "Тобто ми підвищуємо тарифи, але забираємо кількість людей, яких можна перевести на обслуговування в банківські установи. Для інших подумаємо, як можна зробити конкурс, вибрати організацію, яка буде здійснювати виплату і доставку пенсій. Але поки цього немає, ми все ж таки будемо просити "Укрпошту".

Перемовини ведуться зокрема й з Ощадбанком

"Не можна за рахунок пенсіонерів покривати всі витрати "Укрпошти". Це компанія, у якої є інші напрямки бізнесу, окрім доставки пенсій, і вони повинні мати інші ресурси і джерела покриття своїх витрат. Ми ж в свою чергу маємо думати, як ресурси Пенсійного фонду спрямовувати на виплати пенсіонерам", – підсумувала очільниця Мінсоц.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: