Пенсійний фонд недоотримав 4 мільярди через податкові пільги для ФОПів – міністр

Понеділок, 29 березня 2021, 18:55
 

Пенсійний фонд недоотримав 4 млрд грн внаслідок звільнення ФОПів та інших самозайнятих осіб від сплати соціального внеску на період карантинних обмежень.

Про це в інтерв'ю "РБК Україна" заявила міністр соціальної політики Марина Лазебна.

За її словами, Мінсоцполітики розробило карту соціальних груп і на її основі визначало, хто потребує допомоги найбільше, а хто може бути не охоплений програмами соціальної підтримки.

"На базі цієї карти якраз і визначали, хто потребує допомоги найбільше, хто може бути не охоплений програмами соціальної підтримки, і тоді впроваджували нові програми. Так було з ФОПами, які призупинили діяльність, але не могли отримати допомогу у центрах зайнятості, і для них ми впровадили нову соціальну програму допомоги на дітей.

Реклама:

Крім того, ми звільнили підприємців 1 та 2 категорії та інших самозайнятих від сплати соціального внеску, при цьому періоди несплати зарахували їм до страхового стажу. Ми свідомо на це йшли, знаючи, що не отримуємо кошти до бюджету Пенсійного фонду. Ціна цього питання близько 4 мільярдів, але не це було головним", - розповіла Лазебна.

Читайте також: Рік – плюс, ФОП – мінус: як малий бізнес пережив перший рік карантину

Нагадаємо:

Видатки Пенсійного фонду перевищили надходження на 0,7 мільярда гривень у лютому 2021 року, від початку року дефіцит становить 4,5 мільярда гривень.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!