Ціни на оренду квартир в Києві знизились на 10% з початку року

Субота, 27 березня 2021, 15:53
 

Середня ціна оренди житлової нерухомості в Києві знизилась на 10% з початку року, ціна склала 10 доларів за кв.м, це на 1 долар менше, ніж в січні поточного року.

Про це Інтерфакс-Україна повідомив директор City Development Solutions Роман Герасимчук.

"Ринок оренди житлової нерухомості столиці за підсумками лютого показав незначне зниження медіанної ціни за квадратний метр. При цьому медіанна ціна оренди в Голосіївському районі збільшилася - на 10%, Деснянському та Оболонському - на 5%. В Подільському та Шевченківському відзначається зниження", - повідомив Герасимчук.

За даними порталу Address.ua:

Реклама:
  • Печерський район - медіанна ціна 1367 доларів за об'єкт, це 18 доларів за кв.м. Це найбільш дорогий район для оренди ліквідних однокімнатних квартир (660 дол.).
  • На другому місці Шевченківський - 605 доларів за квартиру (11 доларів /кв.м.).
  • На третьому місці Голосіївський район - 539 доларів за об'єкт (10 доларів/ кв.м).
  • Найдешевшим для оренди районом є Деснянський 293 долари за квартиру, або 6 доларів / кв.м.  Цінник на однокімнатні квартири в цьому районі становить 258 дол.

У Солом'янському, Шевченківському та Голосіївському районах можна зняти однокімнатну квартиру в діапазоні від 360 дол. до 430 дол.

Як повідомив Герасимчук, в структурі пропозиції 49% складають однокімнатні квартири, на які припадає 40% запитів. Третина пропозиції і попиту припадає на двокімнатні квартири.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: