Акциз - громадам, аудит медсубвенції та нова субвенція на спорт: бюджетні новини для регіонів

Субота, 27 березня 2021, 10:00

Центр аналізу публічних фінансів та публічного управління описав 4 постанови уряду, що Кабмін затвердив минулого тижня(15 - 19 березня), які впливають на місцеві бюджети.

Про це йдеться у telegram каналі центру.

1) Створена нова субвенція на розвиток спортивної інфраструктури. Умови субвенції: співфінансування з місцевих бюджетів не менше, ніж 10%, наявність документації для проведення робіт, а також гарантія від місцевих бюджетів своєчасно використовувати субвенцію у повному обсязі та підтримувати об’єкти за свій кошт у майбутньому.

“При цьому, окремої відповідальності за можливе недотримання гарантій не передбачено, тож це ризик для нових довгобудів”, - повідомляють аналітики.

Реклама:

2) У рамках Надзвичайної кредитної програми для відновлення України, Мінрегіон почав розподіляти субвенції для територіальних громад Донецької, Запорізької, Луганської, Харківської, Дніпропетровської, Херсонської та Одеської областей.

3) Зарахування частини акцизного податку до місцевих бюджетів. “Насправді - технічна постанова, але вона була потрібна, бо за законодавством обсяг цих коштів залежить від показників реалізації палива за попередній період і потребує окремого рішення Уряду”, - йдеться у повідомленні центру.

4) Зміни у порядку надання субвенції для підтримки закладів та заходів у системі охорони здоров’я. МОЗ разом з облдержадміністраціями планує проаналізувати витрачання коштів за кожним із напрямків та за результатами - впорядкувати мережу закладів охорони здоров’я, що отримуватимуть ці кошти. Також додається можливість «міжмісцевих» трансфертів цієї субвенції.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!