"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Колумніст The New York Times продав cкріншот своєї колонки як NFT за 560 тисяч доларів

П'ятниця, 26 березня 2021, 16:25
 

Колумніст американської газети The New York Times Кевін Рус написав колонку "Купіть цю колонку на блокчейні!", перетворив скріншот колонки на NFT (невзаємозамінний токен) та продав його на аукціоні за 560 тис дол.

Про це пише The New York Times.

Кевін Рус, який пише про технології, у своїй колонці розповідає, як працює технологія NFT, чому вона зараз набуває популярності.

"Це мій перший експеримент - колонка про NFT, яка сама по собі перетворюється на NFT і виставляється на аукціон.

Нещодавно художник Майк Вінкельман, відомий як Beeple, продав на веб-аукціоні колаж Everydays – The First 5000 Days. Виставивши 11 березня 2021 року колаж у вигляді NFT-токена за ціною 100 дол, Вінкельман отримав понад 69 млн дол.

Спостерігаючи, як усі ці багатства переходять з рук в руки, я подумав - чому лише знаменитості, художники та спортсмени веселяться? Чому журналіст не може приєднатися до NFT-вечірки?", - написав Рус.

У своїй колонці він пообіцяв, що, які б кошти не отримав, усі вони підуть до благодійного фонду The New York Times - Neediest Cases Fund, який допомагає різним некомерційним організаціям.

Він обрав сервіс продажу цифрових активів Foundation та виставив колонку на аукціон 24 березня - колонку купили за 350 ефірів (560 тис дол).

Нагадаємо:

Засновник Twitter Джек Дорзі продав свій перший твіт у соцмережі за понад 2,9 мільйона доларів у вигляді NFT, або невзаємозамінного токена.

Читайте також: NFT-хайп, або Як продати JPG-файл за мільйони доларів

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: