Понад 30 суден стоять у заторі через блокування Суецького каналу

Четвер, 25 березня 2021, 12:49
 

Судно довжиною 400 метрів сіло на мілину та заблокувало рух одним із найбільш завантажених транспортних шляхів у світі – Суецьким каналом, його відхилило від курсу сильним вітром.

Про це повідомляє ВВС.

Єгипет наразі відкрив стару частину каналу, аби дещо розвантажити затори, доки рухомість судна не відновлять.

Суецьким каналом проходить близько 12% світової торгівлі, він поєднує Середземне море з Червоним морем та забезпечує найкоротше морське сполучення між Азією та Європою.

Реклама:

Панамське судно Ever Given, яким керує тайванська компанія Evergreen, прямувало до порту у Роттердамі (Нідерланди) з Китая. Його вага становить 200 тисяч тонн.

Зазначається, що судно заблокувало рух каналу в обидві сторони. Наразі в черзі перебуває близько 30 кораблів на північ від судна, ще 3 – на південь.

Водночас, компанія-розпорядник Bernhard Schulte Shipmanagement (BSM) переконує, що корабль вже частково змогли підняти. Та за оцінками експертів на цей процес необхідно щонайменше декілька днів. 

Вісім буксирних катерів працюють, щоб підняти судно, також вивозиться пісок з місця, де судно "врізалося" у берег каналу.

В середньому щодня Суецьким каналом проходить близько 50 суден, або близько 12% світової торгівлі. Зокрема маршрут є особливо важливим для торгівлі нафтою, адже дозволяє транспортувати нафту та зріджений газ з Близького сходу до Європи.

Аналітичне агентство The Kpler повідомило, що понад 20 танкерів з нафтою та нафтопродуктами постраждали через затори.

Основна альтернатива каналу - проїзд навколо мису Доброї Надії на південній околиці Африки, проте цей шлях займає значно більше часу.

Економічна правда



Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: