Мережі "Сільпо" дозволили придбати супермаркети "Фуршет"

Середа, 24 березня 2021, 09:00
 

Антимонопольний комітет дозволив компанії "Сільпо-Фуд" купити мережу супермаркетів "Фуршет".

Про це повідомили агентству "Інтерфакс-Україна" в прес-службі Fozzy Group.

"Сільпо-Фуд" досягла попередньої угоди з мережею "Фуршет" про можливість передачі в управління "Сільпо-Фуд" частини супермаркетів, що працюють під ТМ "Фуршет".

Повідомляється, що учасники концентрації відмовилися від покупки активів в населених пунктах, де їх частки були значними, а концентрація могла б призвести до обмеження конкуренції.

Реклама:

Так, після аналізу діяльності учасників у Вінниці, Івано-Франківську, Калуші, Кам'янському, Кам'янець-Подільському, Коростишеві, Малині, Нетішині, Нікополі, Обухові, Полтаві, Прилуках, Смілі, Трускавці, Умані, Хмельницькому, Черкасах, Ірпені, Києві, Кривому Розі і Кропивницькому, АМКУ ухвалив рішення, що частки учасників на цих ринках за підсумками 2019 року і 9 місяців 2020 року не перевищують 30%.

Таким чином, АМКУ ухвалив рішення, що заявлена концентрація не призведе до монополізації чи суттєвого обмеження конкуренції на товарних ринках України і надав відповідний дозвіл.

Згідно з інформацією на сайті "Фуршет", до теперішнього часу в мережу входять 25 магазинів в різних регіонах країни, в тому числі 11 – у Києві.

Єдиним акціонером компанії є "Anthousa Limited" (Великобританія) зі статутним капіталом 2 млн грн, наглядову раду якої очолює депутат Київради Ігор Баленко.

Нагадуємо:

18 січня 2021 року Госпсуд Дніпропетровської області відкрив провадження у справі про банкрутство дочірнього підприємства "Рітейл Центр", що володіє мережею супермаркетів "Фуршет", ввів мораторій на задоволення вимог кредиторів і процедуру розпорядження майном боржника.

За даними Retailers.ua, постачальники мережі "Фуршет" 20 січня отримали лист від директора "Рітейл Центру" В'ячеслава Купченка про початок процедури банкрутства і введення мораторію на виплати кредиторам.

Про заборгованість "Рітейл Центру" заявили також компанії "Глобал Спірітс Європа" (10,9 млн грн), "Немиринецький харчовий комбінат" (6,8 млн грн), "Житомирський м'ясокомбінат" (6,2 млн грн), "Катеринославхліб" (5,5 млн грн).

У "Сільпо-Фуд" через венчурний корпоративний інвестфонд "Рітейл Капітал", "Фоззі Рітейл" та "Фоззі Груп" Володимиру Костельману належить 51%, Олегу Сотникову і Роману Чигирю – по 23,235% і Юрію Гнатенкові – 2,53%.

Fozzy Group розвиває торгові мережі різних форматів: супермаркети "Сільпо", оптові гіпермаркети Fozzy Cash&Carry, магазини біля будинку "Фора", дискаунтери Thrash!, фармацевтичні супермаркети "Біла ромашка", магазини персональної електроніки Ringoo.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: