"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Приватбанк обмежив прийом платежів на карту-ключ ФОП

Вівторок, 23 березня 2021, 20:25
 

Державний Приватбанк ввів ліміт на зарахування коштів на карту-ключ фізичної особи-підприємця – до 30 тисяч гривень на місяць. Це обмеження не поширюється на операції через розрахунковий рахунок.

Про це повідомляє ain.ua.

У "Приватбанку" уточнили, що обмеження діють тільки на Р2Р-поповнення з карт інших банків. При Р2Р-переказах усередині "Приватбанку" при проведенні платежу на карту-ключ автоматично підтягнеться розрахунковий рахунок IBAN. Таким чином відбудеться ідентифікація платника і обмеження застосовуватися не будуть.

"Мова йде не про разовий платіж на суму понад 30 тис грн, а сумарно на місяць прийняти на карту-ключ можна не більше 30 тис грн. Щоб провести платіж понад ліміт, необхідно буде використовувати повні реквізити, а саме номер розрахункового рахунку IBAN", – повідомляє видання.

Реклама:

Як пояснив прессекретар "Приватбанку" Олег Серга, обмеження застосовується тільки в тому випадку, якщо у банку немає можливості провести ідентифікацію платників, як того вимагає фінмоніторинг. Тому ліміт в 30 тис грн поширюється не на всі платежі на карту-ключ.

Нагадуємо:

У кожного ФОП є один або кілька розрахункових рахунків, до кожного з яких за бажанням можна прив'язати карту-ключ.

Така карта виглядає як звичайна банківська картка, на ній також є номер.

З її допомогою можна знімати гроші з банкомату або оплатити покупки через POS-термінал, але приймати платежі рекомендується саме по номеру розрахункового рахунку IBAN.

До недавнього часу це можна було без обмежень робити і з використанням карти-ключа, просто такі платежі проводилися трохи довше.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: