Гральний бізнес: Рада Церков закликає не знижувати податки для операторів

Вівторок, 2 березня 2021, 15:35
 

Релігійні спільноти України різних конфесій заявили, що сприймають законопроєкт № 2713-д "як цинічну спробу лобізму в інтересах власників ігорного бізнесу в Україні" та закликали Верховну Раду відхилити його.

Про це йдеться у зверненні Ради Церков до керівництва Верховної Ради та парламентських фракцій і груп.

"Цей законопроєкт не лише позбавляє державний бюджет передбачених раніше надходжень, але й заохочує та накидує на наших співгромадян ярмо ігроманії шляхом запровадження послаблених умов оподаткування для організаторів азартних ігор і лотерей", - заявляють релігійні спільноти.

"Висловлюємо своє глибоке обурення законодавчою ініціативою (проєкт № 2713-д), яка може призвести до ще більшого поширення серед населення Україні залежності від азартних ігор і лотерей, зубожіння та руйнації українських сімей через згубні наслідки ігроманії", – наголошується у зверненні ВРЦіРО, підписаному Главою УГКЦ Блаженнішим Святославом.

Реклама:

У Раді Церков зазначають, що саме високе оподаткування азартних ігор і лотерей, як наслідок - мінімізація доступу до них широких верств населення, було ключовим аргументом ініціаторів легалізації грального бізнесу в Верховній Раді IX скликання.

"Тому така непослідовність викликає у багатьох віруючих громадян не лише здивування, але й справедливе обурення. Ухвалення законопроєкту № 2713-д засвідчить фактичне заохочення державою громадян до азартних ігор - морально шкідливої справи, яка здатна викликати хворобливу і руйнівну за наслідками залежність.

Всеукраїнська Рада Церков і релігійних організацій закликає Верховну Раду відхилити проєкт Закону № 2713-д про внесення змін до Податкового кодексу України щодо оподаткування доходів від діяльності з організації та проведення азартних ігор та лотерей як такий, що є економічно недоцільним і небезпечним для морального здоров’я суспільства", - підкреслюється у зверненні.

Нагадаємо:

Верховна Рада у четвер, 4 березня, планує розглянути законопроєкт № 2713-д, який передбачає зниження ставок оподаткування для організаторів азартних ігор та лотерей.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: