РНБО не подобається монополія на ринку цифрового ТБ – Данілов

П'ятниця, 19 березня 2021, 21:25
 

Рада національної безпеки та оборони доручила відповідним органам перевірити діяльність компанії "Зеонбуд", яка має монопольне становище на ринку цифрового мовлення в Україні.

Про це заявив секретар РНБО Олексій Данілов.

"Розглядалося питання компанії "Зеонбуд", яка має монопольне становище останні 11 років на території України. Було піднято протокольне доручення з приводу цього питання. Найближчим часом відбудеться перевірка цього монополіста", – сказав він.

Секретар РНБО додав, що також ухвалили протокольне доручення розробити заходи для того, щоб на ринку телерадіомовлення не існувало монополій.

Реклама:

"Зеонбуд" є оператором, що займався будівництвом цифрової ефірної мережі наземного телебачення в Україні стандарту DVB-T2. Мережа містить 32 телевізійних програми: 4 мультиплекси по 8 програм в кожному.

Загальна кількість передавачів - 664 у 166 населених пунктах України. Потенційна аудиторія сягає 12 мільйонів глядачів у 30 тис населених пунктах.

Власником "Зеонбуду" є офшорна компанія "Планбрідж Лімітед", зареєстрована на Кіпрі. 

У 2015 році група народних депутатів зареєструвала в парламенті законопроєкт про націоналізацію ТОВ "Зеонбуд", але він не був підтриманий.

Автори документу повʼязували "Планбрідж Лімітед" з бізнесменами Рінатом Ахметовим, Дмитром Фірташем і сином експрезидента Віктора Януковича Олександром.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: