Міністерство підписало дві угоди з Литвою у сфері енергетики

Четвер, 18 березня 2021, 18:19
 

Міністерство енергетики на чолі з в.о. Юрієм Вітренком під час офіційного візиту президента Литовської Республіки Гітанаса Наусєди завершило процес приєднання України до Центру передового досвіду НАТО та домовилось про стратегічну співпрацю у сфері енергетики.

Про це повідомляє Офіс президента.

Відтак, сторони підписали Технічну угоду щодо внеску Міненергетики у діяльність Центру передового досвіду НАТО з питань енергетичної безпеки. Це завершує процес приєднання української сторони до діяльності розташованого у Вільнюсі Центру, зазначають в Офісі.

Крім Литовської Республіки, до нього також входять Велика Британія, Грузія, Естонія, Італія, Латвія, Німеччина, Польща, США, Туреччина, Фінляндія та Франція. Метою роботи Центру є  надання експертної допомоги й аналізу з питань енергетичної безпеки країнам НАТО, країнам-партнерам та іншим інституціям. Також – розвиток можливостей Альянсу, оцінка ефективності його місій та сумісності підрозділів НАТО з погляду енергетичної безпеки. 

Реклама:

Іншою угодою, що ппідписали сторони, стала Спільна декларація наміру щодо створення робочої групи з посиленої стратегічної співпраці у сфері енергетики. Цим документом визнається важливість посилення стратегічної співпраці між міністерствами енергетики двох країн включно з ринковими регуляторами та операторами систем передачі.

Декларація розроблена на основі Меморандуму про взаєморозуміння, підписаного 18 грудня 2017 року між профільними відомствами України та Литовської Республіки щодо стратегічної співпраці у сфері енергетики.

Нагадаємо:

Україна та Литва домовилися про співпрацю у сфері розвитку пасажирських та вантажних залізничних перевезень, а також у розробці цифрових рішень для обміну дозволами на міжнародні автоперевезення.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: