Діджиталізація: Україна і Німеччина підписали меморандум про партнерство

Четвер, 18 березня 2021, 17:00
 

Під час зустрічі Дениса Шмигаля з міністром транспорту, майбутнім прем'єр-міністром федеральної землі Північний Рейн-Вестфалія Гендріком Вюстом підписали Меморандум про взаєморозуміння стосовно налагодження українсько-німецького партнерства у сфері діджиталізації.

Про це повідомляє Урядовий портал.

Меморандум підписали між UkraineInvest, агенцією NRW.Global Business і двома німецькими бізнес-асоціаціями

"Північний Рейн-Вестфалія посідає перше місце серед німецьких федеральних земель за обсягом торгівлі та інвестицій з Україною. Ми бачимо значні перспективи у розширенні нашого співробітництва.

Реклама:

Це можуть бути спільні проєкти в авіакосмічній галузі, у сфері логістики та розміщення в Україні виробничих потужностей для виготовлення батарей та інших комплектуючих для електромобілів", - заявив Шмигаль.

За його словами, Україна має значний транзитний потенціал, зокрема в питанні організації та розвитку вантажних перевезень між Європою та Азією.

Крім того, Україна, за його словами, зацікавлена налагодити взаємодію з портом Дуйсбург, який є найбільшим внутрішнім портом світу та найбільшим логістичним пунктом Центральної Європи.

"Ми готові розширювати нашу співпрацю з Німеччиною та запрошуємо німецький бізнес інвестувати в Україну. Цього року ми маємо на меті залучити до 12 млрд грн від продажу об’єктів великої приватизації.

Також цьогоріч продовжиться залучення іноземних інвестицій завдяки державно-приватному партнерству у сфері інфраструктурних проектів. У 2020 році ми розширили й вдосконалили стимули для притоку інвестицій. Все це дає гарні можливості для німецьких компаній вигідно вкладати гроші в нові проекти в Україні", - додав голова уряду.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: