"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

У "Слузі народу" заявляють, що ОПЗЖ і "Батьківщина" блокують законопроєкти про євробляхи

Четвер, 18 березня 2021, 14:25
 

Голова фракції "Слуга народу" Давид Арахамія заявив, що депутати від ОПЗЖ та "Батьківщини" продовжують блокувати роботу парламенту та закликав їх до конструктивного розгляду важливих законопроєктів, зокрема про розмитнення "євроблях".

Про це він сказав у коментарі "Укрінформу".

"Дуже прикро, що депутати від ОПЗЖ і "Батьківщини" продовжують блокувати роботу парламенту, заважаючи ухваленню дуже важливих законів, на які давно чекають люди", - сказав нардеп.

За його словами, йдеться, зокрема, про необхідність ухвалення у другому читанні законопроєктів про доступне розмитнення автомобілів на єврономерах (№4643-д та №4644-д).

Реклама:

"Впевнений, цей документ потрібен також виборцям "Батьківщини" і ОПЗЖ, бо він не про політику, він про можливість для кожного власника авто з європейською реєстрацією впродовж 180 днів розмитнити свою автівку за пільговою ставкою, яка не перевищить 1 тисячі євро.

Цим доступним механізмом розмитнення зможуть скористатися понад 500 тисяч автовласників, серед яких - також люди, які голосували за ті політсили, які зараз блокують роботу Верховної Ради і не дають ухвалити цей закон", - заявив Арахамія.

Він закликав депутатів з інших фракцій "припинити зривати роботу парламенту поправочним спамом" і перейти до конструктивної роботи. 

Як повідомляє Укрінформ, у четвер зранку власники авто з єрономерами проводять акцію біля парламенту, вимагаючи ухвалення відповідних законопроєктів.

За словами Арахамії, також чекає ухвалення низка інших важливих законопроєктів, зокрема, тих, які "дозволять захистити людей від свавілля колекторів, а також щодо гарантування виплат українцям лікарняних". 

Зазначимо, що Рада вже третій день поспіль розглядає правки до законопроєкту № 2194 щодо дерегуляції земельних відносин у другому читанні. 18 березня розгляд почали з 347-ї правки (всього - понад 3 тисячі правок).

Нагадаємо:

Верховна Рада підтримала за основу законопроєкт 4643-д, яким пропонується механізм доступного розмитнення ввезених авто протягом 180 днів.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: