В Україні створять центри креативної економіки

Середа, 17 березня 2021, 18:47
 

Уряд схвалив на засіданні 17 березня проєкт постанови щодо використання коштів держбюджету на створення центрів креативної економіки – на них спрямують 110 мільйонів гривень.

Про це повідомляється на Урядовому порталі.

"Державною стратегією регіонального розвитку на 2021-2027 роки реалізовується ціль "Підвищення рівня конкурентоспроможності регіонів", в рамках якої передбачається поширення практики утворення центрів розвитку креативної економіки в містах різного масштабу та з різними соціально-економічними умовами", – зазначив міністр розвитку громад та територій Олексій Чернишов.

За його словами, такі центри дозволять підвищити інвестиційну привабливість регіонів та сприятимуть зниженню безробіття та еміграції молоді. Планується, що у центрах розташовуватимуться лабораторії, ІТ-школи, мікровиробництво, креативні простори для навчання та коворкінгу.

Реклама:

У державному бюджеті на 2021 рік на створення Центрів передбачено понад 110 млн гривень. Їх спрямують на зведення та ремонт будівель для центрів, а також на виготовлення проєктної документації.

"Пропозиції щодо переліків проєктів формуватимуться місцевими державними адміністраціями, виконавчими органами місцевих рад та подаватимуться на затвердження Мінрегіону", – зауважили у відомстві.

Серед умов надання фінансування: відповідність проєкту пріоритетам програмних та стратегічних документів розвитку територій, наявність фінансово-економічного обґрунтування довгострокової роботи центру. Крім того, вони повинні відповідати принципам безбар’єрності, а строк реалізації не перевищувати 2 роки.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: