Частину акцизу з пального будуть зараховувати до місцевих бюджетів

Середа, 17 березня 2021, 14:25
 

Кабмін затвердив порядок зарахування до бюджетів органів місцевого самоврядування частини акцизного податку (13,44%) з пального, яке вироблене або ввезене на територію України.

Відповідну постанову ухвалили на засіданні 17 березня, повідомив представник уряду у Верховній Раді Василь Мокан.

Уряд затвердив наступний порядок зарахування: 

  • у І півріччі поточного бюджетного періоду - пропорційно до обсягу реалізованого пального на відповідній території за ІІ півріччя попереднього бюджетного періоду в загальному обсязі такого реалізованого пального в цілому по Україні;
  • у ІІ півріччі поточного бюджетного періоду - пропорційно до обсягу реалізованого пального на відповідній території за І півріччя поточного бюджетного періоду відповідно.

"Лише за перші 2,5 місяця року це дасть додаткові 1,2 млрд грн для місцевої влади на покращення доріг, закладів освіти та медицини.

Реклама:

Кошти з акцизного податку, накопичені з 1 січня цього року, мають бути розподілені по бюджетах громад у двотижневий термін із дня набрання чинності відповідної постанови. А далі 13,44% акцизу від пального автоматично та безперебійно надходитимуть до бюджетів, виходячи з обсягів реалізованого пального на відповідній території", - пояснив прем'єр Денис Шмигаль.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: