"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Фіктивний ремонт на мільйони: СБУ викрила на оборудці посадовців "Укрзалізниці"

Вівторок, 16 березня 2021, 12:35
 

СБУ викрила протиправну схему розкрадання коштів АТ "Укрзалізниця" через фіктивне виконання ремонтних робіт дизельгенераторів, через оборудку УЗ завдано збитків на майже 2 млн грн.

Про це повідомляє прес-служба СБУ.

Зазначається, що стан такого обладнання важливий для забезпечення безпеки руху на об'єктах критичної інфраструктури.

"Оперативники спецслужби встановили, що зловмисники діяли за підтримки деяких керівників підрозділів АТ "Укрзалізниця". Задокументовано, що, всупереч умовам договору, замість виконання капітальних ремонтних робіт існуючих на балансі дизельгенераторів, ділки закупили дешеве обладнання невідомого походження.

Реклама:

Для приховування незаконної оборудки залізничники фальсифікували технічну, бухгалтерську та іншу документацію", - йдеться у повідомленні.

У відомстві додали, що ініційовані експертизи підтвердили, що через оборудку АТ "Укрзалізниця" завдано збитків на майже 2 млн грн.

"Наразі повідомлено про підозру головному інженеру одного з підрозділів регіональної філії Південно-Західна залізниця АТ "Укрзалізниця" за ч. 1 ст. 366 Кримінального кодексу України. Тривають процесуальні дії, для притягнення до відповідальності всіх осіб, причетних до оборудки", - додали в СБУ.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: