В Україні відновлює роботу Комісія з присвоєння зірок готелям

Понеділок, 15 березня 2021, 18:55
 

Комісія зі встановлення категорій готелям та іншим об'єктам відновлює свою роботу - перше засідання Комісії відбудеться 16 березня.

Про це повідомляє прес-служба Міністерства культури та інформаційної політики.

"Перше засідання Комісії відбудеться 16 березня і буде транслюватися онлайн на офіційній Фейсбук-сторінці Державного агентства розвитку туризму.

Напередодні затверджено новий склад Комісії із встановлення категорій готелям та іншим об'єктам, що призначаються для надання послуг з тимчасового розміщення", - йдеться у повідомленні.

Реклама:

"Маємо 75 заявок від готельєрів на визначення категорій, іншими словами - присвоєння зірок. Зараз такі категорії з п'яти тисяч закладів розміщення в Україні мають не більше двохсот.

Велика частина заявок подана вперше, у частини учасників ринку вже закінчується строк дії ліцензій, деякі потребують категоризації для відкриття гральних закладів", - зазначила голова Державного агентства розвитку туризму Мар'яна Олеськів.

У Мінкульті додали, що повноваження з встановлення категорій готелям минулого року передали від Мінекономіки до Держагентства розвитку туризму, діяльність якого спрямовується міністром культури та інформаційної політики.

"До складу оновленої комісії увійшли представники ДАРТ, МКІП, Комісії з регулювання азартних ігор та лотерей, представники громадськості, спеціалісти готельної та туристичної галузей", -зазначили у відомстві.

"Нашою метою було законодавчо закріпити якісні зміни і запустити роботу Комісії з принципово новими, прозорими підходами до аналізу і затвердження заявок.

Категоризація закладів розміщення - це насамперед відповідність стандартам, підвищення якості сервісу, і, як наслідок, отримання нових можливостей для залучення туристів", - заявив міністр Олександр Ткаченко.

У Мінкульті назвали також головні відмінності у роботі новостореної комісії під керівництвом ДАРТ:

  • Юридичний статус (комісія керується нормативно-правовим актом, виданим МКІП і зареєстрованим Міністерством юстиції. Раніше її діяльність регулював лише внутрішній організаційно-розпорядчий документ.
  • Доброчесність.
  • Прозорість. Усі засідання комісії будуть відбуватися з онлайн-трансляцією розгляду кожного пакету документів для забезпечення публічної, правдивої та прозорої оцінки претендентів. 

"Ми й надалі плануємо щотижнево розглядати усі 75 заявок у черговості надходження протягом березня-квітня 2021 року. Графік уcіх засідань буде оприлюднено найближчим часом на офіційному сайті Державного агентства розвитку туризму", - заявила голова агентства.

Крім цього, паралельно запрацювала Комісія з апеляцій, яка буде розглядати скарги на рішення Комісії з категоризації, якщо суб’єкт розміщення не погодиться з її висновками.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: