"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Китай може накласти рекордний штраф на Alibaba

Субота, 13 березня 2021, 18:01
 

Влада КНР може обкласти рекордним штрафом китайського інтернет-гіганта Alibaba Group Holding Ltd.

Про це пише газета The Wall Street Journal з посиланням на обізнані джерела.

Можливий штраф - перевищить рекордні в корпоративній історії країни і може скласти 975 млн дол, виплачені американської Qualcomm, кажуть джерела.  Антимонопольне розслідування відносно компанії було розпочато в КНР у грудні 2020 року.

Крім того від компанії будуть вимагати продажу активів, що не мають відношення до її основних операцій в сфері онлайн-комерції.

Реклама:

"Влада КНР не прагнуть зруйнувати Alibaba, але хочуть, щоб вона дистанціювалася від свого засновника Джека Ма і більш тісно співпрацювала з Комуністичною партією", - йдеться в матеріалі.

Також за збереження бізнесу виступає той факт, що в піднебесній Alibaba вважається гордістю Китаю, прикладом технологічних інновацій, і, крім того, компанія грає ключову роль в економіці КНР.

 "Для компанії, річний прибуток якої складає близько 20 млрд дол, навіть великий штраф не дуже страшний.  Однак є побоювання, що китайські регулятори не обмежаться штрафом в своєму тиску на Alibaba", - резюмують у виданні.

Нагадуємо:

Раніше, WSJ повідомила про плани Пекіна скоротити бізнес-імперію Джека Ма.

Пекін прагне скоротити масштаб технологічної та фінансової імперії, збудованої китайським мільярдером Джеком Ма, і, можливо, збільшити частку держави в його бізнесі, пише The Wall Street Journal з посиланням на джерела в урядових колах КНР.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: