"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

У пов’язаній з Медведчуком компанії прокоментували обшуки СБУ

П'ятниця, 12 березня 2021, 13:17
 

У компанії Glusco, яку пов'язують з Віктором Медведчуком, прокоментували обшук Служби безпеки України 11 березня – кажуть, що кримінальне провадження з ними не пов’язане.

Про це компанія заявила у пресрелізі, опублікованому на сайті.

За словами пресслужби Glusco, кримінальне провадження,в рамках якого проводилися обшуки, "жодним чином не пов'язане з групою ГЛУСКО". У компанії стверджують, що провадження було розпочате за фактом вчинення кримінальних правопорушень посадовими особами ТОВ "АЛЬТЕРНАТІВ ЕНЕРДЖІ СОРСЕС КОМПАНІ", "які не пов’язані з ГЛУСКО ні господарськими правовідносинами, ані відносинами контролю". 

"Тому дії правоохоронців, які місцями застосовували фізичну силу й вилучили техніку, вважаємо неприпустимими", – заявили у Glusco. У компанії також відкидають звинувачення в ухиленні від сплати податків.

Реклама:

Представники компанії повідомили, що обшуки проводилися на 3 нафтобазах і 105 АЗК мережі ТОВ "Глуско Рітейл". 

ТОВ "АЕС КОМПАНІ" – компанія, що займається виробництвом продутків нафтопереробки. За даними Youcontrol, єдиним засновником вказано Вдовенко Ярослава Вікторовича, компанія зареєстрована у 2015 році.

Нагадаємо:

Служба безпеки України заявляє про викриття масштабної оборудки з "тіньової" реалізації неякісних нафтопродуктів, проводяться масові обшуки.

За офіційними даними правоохоронців, орієнтовна сума ухилення від сплати податків становить близько 240 млн грн.

За даними джерела УП, йдеться про масштабні обшуки по всій країні на об‘єктах мережі станцій пального Glusco, яку пов‘язують з кумом президента РФ Віктором Медведчуком.

В СБУ повідомили про понад 140 санкціонованих обшуків у 13 офісних приміщеннях, 7 нафтобазах, 13 морських суднах, 105 автозаправних станціях та 2 відділах митного оформлення.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: