Уряд оновив механізм "дешевих кредитів" для аграріїв

Четвер, 11 березня 2021, 12:16
 

На засіданні уряду 10 березня було схвалено постанову, що оновлює використання передбачених держбюджетом коштів на здешевлення кредитів в агропромисловому комплексі.

Про це повідомляє пресслужба Мінекономіки.

Зазначається, що цьогоріч на здешевлення кредитів планується виділити 1,2 млрд грн.

" Це одна з найуспішніших програм підтримки аграріїв, яка надає доступ до дешевого кредитування та сприяє залученню коштів в агросектор. Цього року скористуватися програмою та отримати компенсацію зможуть понад 4,4 тисячі сільгоспвиробників", – додав міністр економіки Ігор Петрашко.

Реклама:

Відтак, проєкт постанови врегульовує прозорий порядок відбору претендентів на підтримку та уточнює напрями використання кредитних коштів. Щодо останнього, то аграрії матимуть можливість отримувати компенсацію за коротко- та середньостроковими кредитами на поповнення обігових коштів. 

Також, вони зможуть отримувати середньо- та довгострокові кредити, залучені з метою придбання основних засобів сільськогосподарського виробництва, здійснення витрат, пов’язаних з будівництвом і реконструкцією виробничих об’єктів сільськогосподарського призначення, а також з переробкою с/г продукції.

Заявки для отримання компенсації та реєстри компенсаційних виплат позичальникам подаються уповноваженими банками щороку до 1 листопада.

"Так, максимальний обсяг компенсації позичальникам, які займаються тваринництвом становитиме 15 млн грн, іншим позичальникам – 5 млн грн", – додали у відомстві.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: