"Сірий кардинал" Одеси підтвердив, що володіє ринками "Привоз" та "7-ий кілометр"

Понеділок, 1 березня 2021, 20:25
 
Forbes

Одеський бізнесмен Володимир Галантерник розкрив активи, підтвердивши наявність часток в ринках "Привоз", "7-ий кілометр", торгово-розважальних центрах City Center, City Center "Котовський", Аркадія Сіті та бутік-готелі De Paris.

Про це повідомив сам Галантерник журналу Forbes.

Як повідомляє видання, Галантерник живе в Лондоні і донедавна не визнавав своїх бізнес-інтересів в Україні.

За словами бізнесмена, його частка у перелічених об'єктах становить близько 50%. Інші частки належать партнерам, імена яких він не розголошує. Усі активи оформлені на номінальних власників або офшори.

Реклама:

Згідно з розслідуванням журналу НВ, у 90-их роках Галантерник був пов'язаний з угрупованням Олександра Ангерта, на прізвисько Ангел. До неї ж, як зазначено у звіті італійської поліції у справі про контрабанду наркотиків і зброї, опублікованому в 1998 році, входив і Геннадій Труханов, нинішній мер Одеси.

За словами екс-депутата Одеської міськради Саші Боровика, у сфері інтересів Галантерника була нерухомість, будівельний бізнес, ресторанний бізнес, порти і медіа.

На публіці в Україні бізнесмен з'явився упродовж останніх років лише одного разу — на відкритті першого Одеського міжнародного кінофестивалю 10 років тому. Про лондонське життя бізнесмена розповідає у своєму Instagram дружина Галантерника, дизайнер Наталія Зінько.

Зі інформацією ЕП, Галантерник контролює одного із найбільших одеських забудовників - компанію "Будова".

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: