"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Ціни на сою і кукурудзу досягли семирічних максимумів

Вівторок, 9 лютого 2021, 18:00
 

Ціни на сою (14 доларів за бушель) і кукурудзу (5,6550 дол. за бушель) зросли напередодні звіту Міністерства сільського господарства США (USDA) та на тлі несприятливої погоди у Південній Америці.

Про це повідомляє Bloomberg.

За день березневі ф'ючерси на Чиказькій біржі на сою подорожчали на 0,9% - до 14 доларів за бушель, ціна на кукурудзу - на 0,3% до 5,6550 дол. за бушель.

Зазначається, що ф'ючерси на кукурудзу на Чиказькій біржі досягли нового семирічного максимуму на тлі очікувань, що уряд США скоротить прогноз внутрішніх запасів через збільшення попиту з боку Китаю.

Реклама:

Відповідно до опитування аналітиків Bloomberg, Міністерство сільського господарства США зменшить оцінку запасів кукурудзи та сої на 11% та 14% у своєму звіті, який вийде у вівторок.

"Китай, найбільший виробник свинини, імпортує рекордні кількості обох культур, щоб прогодувати цю галузь, котра відновлюється", - пише агентство.

Також на ціну на сою впливає несприятлива погода у Південній Америці. 

"Проливні дощі порушили темпи збору врожаю культури в Бразилії. Експерти висловлюють побоювання, що волога погода в Бразилії підвищить ризики отримання сої низької якості", - пише видання.

"Аналітики та трейдери, опитані Bloomberg, говорять, що прогнози USDA щодо врожаю сої в Бразилії - у середньому 132,4 млн тонн", - писав раніше Bloomberg.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: