Українці зможуть використовувати цифрові паспорти нарівні з паперовими – Мінцифри

Четвер, 4 лютого 2021, 16:05
 

Верховна Рада ухвалила у першому читанні законопроєкт №4355, яким дозволяється використання цифрових паспортів нарівні з паперовими.

Про це повідомляє прес-служба Мінцифри.

У Мінцифри додали, що ID-картками на сьогодні можуть користуватися приблизно 5 млн українців, закордонним паспортом у смартфоні - до 16 млн.

"Законопроєкт про цифрові паспорти прийнято в першому читанні. Нарешті. Надважливий етап у побудові цифрової держави та входження у режим без паперів.

Реклама:

Українці зможуть використовувати цифрові паспорти нарівні з паперовими. Варіантів "не прийняти Дію" більше не буде", - прокоментував віце-прем'єр - міністр цифрової трансформації Михайло Федоров.

"Законопроєкт №4355 відображає результати експериментального проєкту щодо використання цифрових паспортів у мобільному застосунку Дія. Прийняття законопроєкту - це перший крок до запровадження безпаперового режиму в Україні, адже паспорт є основним документом під час отримання послуг.

Використання е-паспортів значно спростить життя громадянам та дасть старт масштабній цифровізації бізнесу та держави", - зазначив голова Комітету цифрової трансформації Михайло Крячко. 

До цього користування паспортами в Дії регулювалося Постановою Кабміну.

"Прийняття цього законопроєкту підвищує статус використання е-паспортів на юридичному рівні. Також схвалений законопроєкт визначає термінологію, зокрема застосування е-паспортів", - додали в Мінцифри.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: