Кулеба запросив французький бізнес взяти участь у "Великому будівництві" і великій приватизації

Субота, 27 лютого 2021, 16:50
 

Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба провів зустріч бізнес-ради з представниками великого і середнього французького бізнесу і запросив їх  взяти участь у "Великому будівництві" і великій приватизації.

Про це повідомляє прес-служба Міністерства закордонних справ.

"У наступні роки в Україні відкриваються величезні можливості, зокрема у сферах будівництва, інфраструктури та енергетики", - зазначив Кулеба.

Кулеба також уточнив, що йдеться насамперед про будівництво та концесію доріг і мостів, концесію та приватизацію портів, модернізацію прикордонної інфраструктури, проекти з електрифікації громадського транспорту, розвиток систем водопостачання, переробку сміття тощо.

Реклама:

Крім того, сторони приділили особливу увагу енергетичній сфері. Кулеба відзначив потенціал виробництва в Україні зеленого водню та синхронізацію нашої держави з курсом Європейської зеленої угоди, яка відкриває нові можливості у сфері відновлюваної енергетики.

Зазначається, що участь у раді взяли топ-менеджери компаній, які вже працюють або зацікавлені у реалізації бізнес-проектів в Україні: Airbus, Air Liquide, Alstom, Crédit Agricole, Egis, RTE International, TOTAL Eren, Tryba Energy тощо.

Нагадуємо:

У 2021 році держава планує витратити менше коштів на розвиток дорожньої інфраструктури, причина - значну частину видатків "Укравтодору" становитиме обслуговування боргів. Якщо у 2020 році на це витратили 5,6 млрд грн, то у 2021 році сума зросте до 13,54 млрд грн.

Це стало наслідком політики видачі державних гарантій дорожньому відомству, під які останній у 2020 році отримав 19,3 млрд грн.

У 2021 році під державні гарантії "Укравтодор" планує отримати кредити на 71 млрд грн. Це означає, що в наступні роки служба витрачатиме все більше грошей на виплату боргів і все менше – на утримання доріг.

Читайте також: Питання на 120 мільярдів: куди пішли гроші з програми Зеленського "Велике будівництво"

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: