Венедіктова про кошти у справі ПриватБанку: велика частина повернеться

Субота, 27 лютого 2021, 10:00
 

Генеральний прокурор Ірина Венедіктова розраховує на те, що велика частина коштів від збитків через незаконне привласнення коштів у справі ПриватБанку в перспективі повернуться до держави.

Про це вона заявила  в ефірі "Свободи слова" Савіка Шустера, передає "Інтерфакс-Україна".

"Можливо, насправді це буде не так швидко, як нам усім цього хочеться, можливо, це буде не вся сума, яку ми зазначаємо - 5,5 млрд - але велика частина повернеться. Можливо, потім через компенсації в господарських та цивільних судах ми повернемо й інше, з компенсацією державою", - зазначила Венедіктова.

За її словами, процес триває і в площині кримінальної юстиції, і в господарських судах. "Коли ми говорили з міністром юстиції, здається, він називав 400 проваджень, у яких держава захищає ці активи", - уточнила генпрокурор.

Реклама:

Нагадуємо:

Ексголові правління "Приватбанку" Олександру Дубілету та ще двом колишнім високопосадовцям цього банку повідомили про підозри у розтраті чужого майна на суму 136 млн грн.

Вищий антикорупційний суд обрав експершому заступнику голови правління Приватбанку Володимиру Яценку запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

У грудні 2016 року уряд України за пропозицією Нацбанку й акціонерів "Приватбанку", найбільшими з яких на той час були Ігор Коломойський і Геннадій Боголюбов, ухвалив рішення про націоналізацію "Приватбанку".

Банк перейшов у державну власність, на його докапіталізацію загалом держава витратила понад 155 мільярдів гривень.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: