Росіянину не дозволили побудувати ТРЦ під скляним "мостом Кличка"

П'ятниця, 26 лютого 2021, 20:50
 

Департамент з питань державного архітектурно-будівельного контролю міста Києва 23 лютого відмовив компанії "Етрекс" у видачі дозволу на будівництво розважального центру на пагорбах біля Арки "Дружби народів" у Києві.

Про це свідчать дані Єдиної державної електронної системи у сфері будівництва, передає видання "Наші гроші".

Підставами відмови стала невідповідність об’єкта вимогам будівельних норм та неподання ряду необхідних документів.

Містобудівні дані та обмеження на це будівництво були видані "Етрексу" у березні 2013 року. У серпні 2018 року фірма отримала експертний звіт по цьому проєкту, що передбачає зведення двоповерхової будівлі площею 530 кв м.

Реклама:

Будівництво заплановане на ділянці площею 0,09 га. Поруч в оренді "Етрекс" ще дві ділянки площею 0,22 га і 0,45 га по вул. Володимирський узвіз, 4 та 6.

 

Ці ділянки фірма отримала в оренду у 2003-2004 роках під будівництво адміністративного будинку, готелю та розважального комплексу. Строк оренди закінчується у 2028-2029 роках.

Торік "Етрекс" через суд зобов’язав Департамент містобудування та архітектури КМДА надати йому містобудівні умови та обмеження для проєктування готельного комплексу з громадськими приміщеннями на ділянці 0,45 га на Володимирському узвозі, 6.

Зазначимо, що поруч із 0,76 га "Етрексу" ще 0,75 га  (0,14 га та 0,61 га по вул. Володимирський узвіз, 4) перебуває в оренді пов’язаної компанії – ПАТ "Будівельні технології".

На одній із ділянок, яку орендує "Будівельні технології", стоять опори "мосту Кличка".

Власниками "Етрекс" є ЗНВКІФ "Авераж" та "Інвестмент менеджмент груп", кінцевим бенефіціарним власником яких є росіянин Дмитро Буряк, відомий на ринку як девелопер будівельних проєктів "DeVision" у Литві та Україні, а також виробник біологічно активних добавок.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: