"Центренерго" оштрафували на 170 тисяч - це вп’ятеро менше за передбачену спершу суму

П'ятниця, 26 лютого 2021, 13:19
 

Нацкомісія з енергетики (НКРЕКП) знизила штраф Центренерго за порушення ліцензійних умов щодо запасів палива до 170 тисяч гривень, у 4,7 раза менше за передбачену спершу суму, через наявність незалежних від компанії обставини.

Відповідне рішення Комісія ухвалила на засіданні 26 лютого, повідомляє Інтерфакс-Україна. 

"За недотримання "Центренерго" вимог нормативно-правових актів, які регулюють функціонування ринку електроенергії, і порушення ліцензійних умов з виробництва е/е накласти штраф у розмірі 170 тис грн", - озвучила рішення членкиня НКРЕКП Оксана Кривенко на засіданні комісії.

За словами представників регулятора, штраф для "Центренерго" зменшили через низку обставин, які не залежали від волі компанії. Серед них - припинення поставок вугілля державними вугільними компаніями у грудні 2020 року.

Реклама:

Також зазначається, що ПАТ "Центренерго" в критичний зимовий період не виводило енергоблоки в аварійні ремонти і підтримувало енергосистему з використанням дорогого газу в рахунок власних збитків.

"Однак в подальшому ми застерігаємо компанію в частині більш детального прогнозування, укладення довгострокових контрактів на паливо і прогнозуванні своєї роботи, незважаючи на зовнішні обставини", - зауважили у Комісії.

Нагадаємо:

Нацкомісія, що здійснює держрегулювання у сферах енергетики і компослуг, має намір оштрафувати ПАТ "Центренерго" на 850 тисяч гривень за порушення ліцензійних умов щодо забезпечення необхідних резервів палива для виробництва електроенергії.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: