"Колектори без шантажу": комітет рекомендував прийняти проєкт закону в цілому

Четвер, 25 лютого 2021, 15:57
 

Податковий комітет рекомендував Верховні Раді підтримати у другому читанні та в цілому законопроєкт №4241, що, зокрема, заборонить колекторським компаніям вдаватися до шантажу боржників.

Про це повідомив голова Податкового комітету Данило Гетманцев.

"Рекомендували прийняти в другому читанні та в цілому  законопроект № 4241, який забезпечить цивілізовані правила гри для суб’єктів, які працюють із простроченою заборгованістю", - розповів він.

Законопроєкт розроблявся спільно з Національним банком, який також вестиме Реєстр колекторських компаній та перевірятиме компанії та їхніх власників.

Реклама:

Документом вноситься заборона погрожувати та шантажувати боржників. Забороняється вводити в оману про розмір боргу, наслідки невиконання договору, дзвонити вночі та приховувати номер. Натомість, усі дані про колекторську компанію та її представника має бути повідомлено.

Нагадаємо:

Верховна Рада прийняла в першому читанні законопроєкт №4241 "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо захисту боржників при врегулюванні простроченої заборгованості", який, зокрема, зобов'язує колекторські компанії дотримуватися вимог до етичної поведінки та правил взаємодії з боржником.

Колекторам можуть заборонити дзвонити серед ночі та шантажувати боржників, а банки зобов'яжуть інформувати клієнтів про залучення колекторських компаній.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: