Офіційно: Укравтодор хоче добудувати Подільський міст у Києві

Четвер, 25 лютого 2021, 09:00
 

Державна служба автомобільних доріг офіційно звернулася до голови Київської міської державної адміністрації Віталія Кличка з пропозицією взяти на баланс недобудований Подільський мостовий перехід для прискорення будівництва і введення його в експлуатацію.

Про це повідомляє пресслужба Укравтодору.

Держкомпанія готова взяти на баланс весь об'єкт, включаючи з'їзди і розв'язки, провести коригування проєкту, експертизу і почати роботи.

"Якщо для КМДА Подільсько-Воскресенський перехід є унікальним складним об'єктом, то для Укравтодору це стане одним з подібних мостів, які ремонтуються та будуються за Національною програмою відновлення мостів", – заявив голова Укравтодору Олександр Кубраков.

Реклама:

Він додав, що держкомпанія має напрацьовані алгоритми роботи з такими конструкціями, у них є кваліфікована команда, яка керує десятками таких проектів.

В ефірі телеканалу "Київ" в. о. першого заступника голови КМДА Валентин Мондриївський припустив, що зацікавленість мостом викликана тим, що наразі роботи на мосту тривають і вже є певний результат.

"Питання Великої Окружної, надзвичайно важливого державного об’єкта, ще не знято. Але чомусь цікавість викликають ті об’єкти, які у фазі активного будівництва", – зазначив в. о. першого заступника голови КМДА.

За його словами, передача мосту з балансу на баланс тільки затягне процес його побудови. Бюрократичність процедури може зайняти до року.

Мондриївський наголосив, що вважає за необхідне Укравтодору спочатку закінчити роботи на Дарницькому мосту.

Рекомендуємо почитати: Кличко розводить мости. Що заважає запустити Подільський міст

Без освітлення і з боргами: коли добудують Дарницький міст у Києві

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: