Автовидалення і тимчасові запрошувальні посилання: Telegram презентував оновлення

Середа, 24 лютого 2021, 18:30
 

Розробники Telegram презентували чергове оновлення месенджера - зокрема, з'явилась можливість налаштувати автоматичне видалення повідомлень у будь-якому чаті та створювати тимчасові запрошувальні посилання для груп та каналів.

Про це повідомляє команда Telegram у своєму блозі.

Автоматичне видалення повідомлень

"Користувачі Telegram можуть у будь-яку мить видалити повідомлення для всіх учасників бесіди, не залишивши сліду листування. У секретних чатах з 2013 року також є таймер самознищення, що дозволяє не відволікатися на самостійне видалення повідомлень.

Реклама:

Від сьогодні ви можете налаштувати автовидалення повідомлень за таймером у будь-якому чаті. Повідомлення автоматично видалятимуться для всіх учасників через 24 години або 7 днів після надсилання", - пояснюють розробники.

При цьому, автоматичне видалення стосуватиметься лише повідомлень, що надіслані після встановлення таймера, більш раннє листування залишиться в історії чату.

На відміну від секретних чатів, зворотній відлік починається відразу після надсилання повідомлення, а не в момент прочитання повідомлення.

Щоб увімкнути автоматичне видалення на Android, потрібно натиснути ⋮ > Очистити історію і вибрати потрібний час.

На iOS - затиснути палець на будь-якому повідомленні, натиснути "Вибрати" > "Очистити чат" у верхньому лівому куті екрана > "Налаштувати автовидалення".

"Ви можете перевірити, скільки часу залишилося до того, як повідомлення зникне з чату. Для цього натисніть на повідомлення на Android або утримуйте його пальцем на iOS", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що налаштовувати автоматичне видалення повідомлень у групах та каналах можуть лише їх адміністратори.

Віджети на домашньому екрані

Для швидкого доступу до важливих чатів з'явилась можливість додати віджет Telegram на головний екран.

"Віджет "Чати" покаже останні повідомлення у вибраних чатах, а віджет "Ярлики" - ярлики з ім'ям та фотографією.

На Android чати та повідомлення у віджеті оновлюються в реальному часі, а розмір віджету можна змінювати на власний смак. На iOS розмір віджету фіксований, а дані оновлюються рідше - це пов'язано з системними обмеженнями платформи", - пояснили розробники.

Щоб додати віджет, слід натиснути та утримувати палець на домашньому екрані, далі натиснути "Віджети" на Android або піктограму (+) на iOS і вибрати Telegram.

Тимчасові запрошувальні посилання

"Запрошувальні посилання - зручний спосіб покликати до вашої групи чи каналу нових учасників. Відтепер, окрім основного посилання, власники та адміністратори можуть створити додаткові посилання та обмежити для них строк дії, кількість приєднань або обидва параметри одночасно.

Для кожного запрошувального посилання можна також створити QR-код, який зручно публікувати на візитівках або афішах: щоб приєднатися до каналу чи групи, користувачу буде достатньо навести на код камеру телефону", - зазначили в Telegram.

Для керування запрошувальними посиланнями потрібно перейти до профілю групи чи каналу > Змінити > Запрошувальні посилання. Щоб створити для посилання QR-код, варто натиснути на піктограму (⋮) або (⋯).

Групи з необмеженою кількістю учасників

У будь-якому груповому чаті Telegram можуть обмінюватися повідомленнями, файлами та повідомленнями до 200 000 учасників.

"Тепер, коли група наближається до максимальної кількості учасників, її можна перетворити на групу для трансляцій - із необмеженою кількістю учасників.

У групах для трансляцій писати повідомлення зможуть лише адміністратори, але в учасників залишиться можливість спілкуватися в голосовому чаті. Групи для трансляцій особливо підійдуть великим спільнотам, у яких адміністратори публікують новини, коментарі чи інсайди для решти учасників", - додали в Telegram.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: