Компанія з Швейцарії розглядає виробництво залізничного транспорту на заводі в Києві

Середа, 24 лютого 2021, 09:25
 

Швейцарський виробник залізничного рухомого складу Stadler вивчає можливості локалізації виробництва на Київському електровагоноремонтному заводі.

Про це повідомляє пресслужба "Укрзалізниці".

"Представники швейцарської компанії Stadler Rail AG, що спеціалізується на виробництві залізничного рухомого складу, у рамках робочого візиту 23 лютого перебувають на Київському електровагоноремонтному заводі для вивчення можливості розміщення локалізованого виробництва", – йдеться у повідомленні.

Stadler розглядають як одного з потенційних постачальників рухомого складу для анонсованого проєкту з інтеграції залізниці з міською транспортною системою — City Express — за рахунок об’єднання великих міст із їх містами-супутниками в єдиний транспортний простір.

Реклама:

За словами директора філії "Пасажирська компанія" Олександра Перцовського, наразі УЗ готова ділитися своїм баченням і планами реалізації проекту з потенційними інвесторами і ухвалюватиме рішення, виходячи з техніко-економічного обґрунтування, економічного ефекту та ступеня локалізації виробництва.

Нагадуємо:

"Укрзалізниця" планує оголосити тендер на закупівлю нових електричних поїздів для проєкту City Express.

За словами голови правління Володимира Жмака, "Укрзалізниця" контактує з іноземними виробниками, які готові продати такі електропоїзди. 

Вимогою УЗ до виробників буде створення виробництва поїздів в Україні або принаймні локалізація значної частини.

Детальніше читайте за посиланням: Вивезти передмістя на нових сучасних електричках: що таке City Express і коли він запрацює в Києві

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: