Після твітів про біткоїн статки Маска за день скоротились на 15 млрд доларів

Вівторок, 23 лютого 2021, 14:05
 

Акції Tesla у понеділок знизились на 8,6% - унаслідок цього статки Ілона Маска скоротились на 15,2 млрд доларів і він опустився на друге місце у рейтингу найбагатших людей світу Bloomberg Billionaires Index.

Про це повідомляє Bloomberg.

Статки Маска оцінюють в 183 млрд доларів, статки засновника Amazon Джеффа Безоса, який очолює рейтинг - в 186 млрд доларів.

Замикає топ-3 співзасновник Microsoft Білл Гейтс - 135 млрд доларів.

Реклама:

Зазначається, що найбільше з вересня падіння акцій Tesla частково спричинене коментарями Маска у вихідні, що ціни на криптовалюти біткоїн та Ethereum є завищеними.

"Маск опублікував свій твіт про вартість криптовалют через 2 тижні після того, як Tesla оголосила, що інвестувала 1,5 млрд доларів у біткоїни", - йдеться у повідомленні.

При цьому, вартість біткоїна, яка за останній рік зросла на 400%, 23 лютого опустилася нижче 50 тисяч доларів за монету. Ще 21 лютого біткоїн коштував вище 57 тисяч доларів.

Нагадуємо:

9 лютого стало відомо, що компанія Ілона Маска Tesla купила криптовалюти Bitcoin на 1,5 млрд доларів. Тоді це викликало зростання ціни криптовалюти, яка незабаром встановлювала новий рекорд.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: