"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

SpaceX хоче до кінця року запустити корабель з цивільним екіпажем

Вівторок, 2 лютого 2021, 10:29
 

В останній чверті цьогоріч компанія SpaceX хоче здійснити перший рейс з повністю цивільним екіпажем, він триватиме близько 4 днів.

Про це повідомляє NBC.

Місія триватиме близько 4-5 днів та розрахована на 4 осіб. Екіпаж очолить Джаред Ісаакман, засновник і гендиректор платіжного оператора з Пенсильванії Shift4 Payments.

Реклама:

Зазначається, що приватні рейси до космосу здійснювалися й раніше, проте на борту обов’язково були присутні треновані астронавти. Рейс SpaceX стане першим випадком, коли екіпаж, який складається повністю з приватних громадян, вирушить у космос. 

Члени екіпажу пройдуть навчання в SpaceX, зокрема симуляції щодо готовності до надзвичайних ситуацій та того, як поводитися з орбітальною механікою під час польоту.

"Будь-яка місія, де є екіпаж на борту, змушує мене нервувати", - сказав засновник SpaceX Ілон Маск. "Ризик не дорівнює нулю".

Експедиція є частиною благодійної ініціативи зі збору коштів для дитячої лікарні Сент-Джуд. 

Місією керуватиме Ісаакман, підготовлений пілот, який виконував польоти як на комерційних, так і на військових літаках. 

Одне місце в рейсі зарезервовано для посла Сент-Джуда, інші місця будуть запропоновані громадськості в рамках благодійної акції протягом лютого. Ісаакман також перерахує понад 100 мільйонів доларів лікарні.

Запуск корабля буде здійснено за допомогою Falcon 9 із стартового майданчика у Флориді.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: