Шмигаль: Основна стратегія України розрахована на залучення бізнес-інвестицій

Середа, 10 лютого 2021, 16:45
 

Прем'єр Денис Шмигаль заявив, що основна стратегія України розрахована на залучення бізнес-інвестицій.

Про це він сказав під час онлайн-зустрічі з гендиректором Конфедерації Європейського бізнесу Маркусом Бейрером та представниками європейських компаній в ході робочого візиту до Брюсселя 10 лютого, передає Урядовий портал.

За словами Шмигаля, для залучення бізнес-інвестицій уряд спільно з народними депутатами, експертами й аналітиками працює над розробленням Національної економічної стратегії до 2030 року.

Прем'єр додав, що, за даними інвестиційних компаній, економіка України наприкінці минулого року повернулася на докризовий рівень.

Реклама:

"Дані Європейської бізнес асоціації також зазначають, що Україна найм’якіше серед європейських країн пройшла економічну кризу. Ми втратили лише 4,5% ВВП. Цього року, за прогнозами, зростання економіки України буде понад 4,6%", - підкреслив Шмигаль.

"На сьогодні ми визначили ключові пріоритети стратегії. Серед них європейська та євроатлантична інтеграція. Верховенство права, захист приватної власності, гендерна рівність та абсолютна нетерпимість до корупції. Економічна свобода - чесна конкуренція, рівні умови для бізнесу та вільний рух капіталу. Інституційна спроможність", - сказав голова уряду.

Він також озвучив представникам європейських компаній 5 ключових напрямків НЕС-2030, які є критично важливими для бізнесу та інвесторів.

"Перше - це верховенство права. Ми активно працюємо з МВФ, європейськими структурами над запровадженням оновленого законодавства у судовій галузі. Такі проєкти законів підготовлені й будуть цього року ухвалюватися парламентом України. Друге - інвестиційна привабливість.

Ми ухвалюємо зміни до закону про інвестиційні парки, схвалили законодавство, яке запроваджує супровід інвестора на державному рівні", - заначив Шмигаль.

Третім ключовим напрямком Денис Шмигаль назвав "зелений курс".

За його словами, відновлювальні джерела енергії, сучасні технології у виробництві, енергоефективність та енергозбереження - це ті напрямки, які будуть наскрізним питанням у стратегії економічного розвитку. Четвертий вектор - розвиток малого й середнього підприємництва, п’ятий - діджиталізація.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: