Минулоріч уклали 3 мільйони е-полісів "автоцивілки" 

Четвер, 28 січня 2021, 18:14
 

За підсумками 2020 року кількість електронних договорів ОСЦПВ (обов'язкового страхування цивільно-правової відповідальності власників наземних транспортних засобів) зросла у 2,5 раза та становить 3 мільйони одиниць.

Про це йдеться у пресрелізі Моторного (транспортного) страхового бюро (МТСБУ).

Повідомляється, що сума страхових платежів за такими договорами становить 2,6 млрд грн (+ 176%).

Електронні договори становлять понад третину загальної кількості - 37%, проти 15% у 2019 році.

Реклама:

Зазначається, що поява можливості оформити "автоцивілку" на сайті та у додатку допомогло збільшити використання електронних європротоколів у 2,8 рази. У 2020 році було складено 4628 таких протоколів проти 1620 роком раніше. 

"Можливість укласти або переукласти договір страхування, відшкодування, використовуючи електронні канали взаємодії, без "папірців" і візитів до організацій, що беруть участь у процесі врегулювання страхових подій, набула особливого значення в умовах пандемії коронавіруса", - коментує генеральний директор МТСБУ Володимир Шевченко.

Цьогоріч МТСБУ планує запустити електронні договори міжнародного автострахування "Зелена карта":

"Ми в Бюро вже відпрацювали необхідні технологічні зміни. Страховики-члени МТСБУ, що мають право укладати договори міжнародного страхування "Зелена карта", домовилися протягом першого кварталу прийняти остаточне рішення щодо старту інновації", - пояснив Шевченко. 

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: