Приватні компанії виконують понад половину державного оборонного замовлення

Четвер, 28 січня 2021, 14:28
 

Частка приватних компаній, що виконують державне оборонне замовлення, у 2020 році становила 54% - це понад удвічі вище за показник 2015 року.

Це відомо з даних "Укроборонпрому", про які йдеться у матеріалі ЕП.

Зазначається, що до початку війни на Донбасі приватних підприємств не було ні у виробництві, ні в обслуговуванні військової техніки. Та згодом держава потребувала багато зброї, послуг та військового обладнання, чого не могла забезпечити наявна інфраструктура.

За даними ДК "Укроборонпром", у 2015 році на компанії з приватним капіталом припадало 23% від усіх обсягів державного оборонного замовлення (ДОЗ). Наприкінці 2020 року цей показник зріс більш ніж удвічі – до 54%.

Реклама:
 

Відповідно зменшувалася частка підприємств з орбіти "Укроборонпрому".

Як зазначив ЕП директор з питань активів, корпоративних прав та державних оборонних замовлень (ДОЗ) концерну Мустафа Найєм, у 2020 році "Укроборонпром" виготовив і відремонтував озброєння і техніки на 30,2 мільярда гривень. До цього підприємства "Укроборонпрому" щорічно виготовляти продукції на суму понад 44 млрд грн.

Більше про те, які компанії виконують оборонні держзамовлення та кому вони належать читайте у матеріалі ЕП: Зброя в приватних руках: як держава поступається бізнесу на ринку озброєнь

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: