"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Кількість віддалених вакансій на IT-ринку зросла вчетверо за рік

Середа, 27 січня 2021, 20:45
 

Кількість відкритих ремоут-позицій в Україні в IT виросла в 4 рази за минулий рік і становило в грудні 40% всіх вакансій на ринку. 

Про це говорять дані анонімної платформи пошуку роботи в IT і дослідження компанії GlobalLogic. 

Якщо в січні-лютому 2020 року віддалених вакансій було менше 10%, то в кінці року майже кожна друга відкрита позиція не передбачала роботу в офісі. 

"Зростання пропозицій віддаленого співробітництва почалося в березні і було досить плавним весь рік – в середньому 12-14% на місяць. Основний сплеск зафіксований з початком карантину в квітні: зростання на 54%", – йдеться в пресрелізі.

Реклама:

На збільшення кількості ремоут-вакансій вплинув карантин: компанії перейшли на віддалений режим і навіть відкривають ремоут-позиції в локаціях, де у них немає представництва. Наприклад, в жовтні 2020 року GlobalLogic запропонувала віддалене співробітництво інженерам з Дніпра, де немає офісу компанії. 

Попит на ІТ-спеціалістів в останньому кварталі 2020 виріс на 50%, хоча в квітні він сильно впав. За підсумками року вакансії в сфері інформаційних технологій становили близько 20% всього ринку праці. 

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!