"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

До 150 тисяч на свою справу: Уряд пропонує виділяти гранти мігрантам, які повернулись в Україну

Середа, 27 січня 2021, 14:35
 

Кабмін підтримав та пропонує на розгляд Верховної Ради законопроєкт, який передбачає виділення до 150 тисяч гривень людям, які повернулися в Україну і хочуть відкрити власну справу.

Про це повідомив у Telegram прем'єр Денис Шмигаль.

"Одна з головних умов - людина має інвестувати й власні кошти у сумі не меншій, ніж та, що видала держава. Ми розраховуємо, що така підтримка дасть стимули для людей залишатися в Україні, відкрити власний бізнес, інвестувати кошти у свою громаду та у нові робочі місця для українців.

Це розумна політика, яка спрямована на те, аби українці розвивали власну економіку та країну", - написав прем'єр.

Реклама:

На відкриття власної справи трудовими мігрантами в уряді пропонують виділити з державного бюджету 108 млн грн. Передбачається, що таку допомогу зможуть отримати 720 осіб.

"Законопроєктом також передбачається, що фінансування програми для економічної реінтеграції трудових мігрантів залежить від їх страхового стажу.

Так, громадяни України, які мають страховий стаж понад 10 років, зможуть отримати одноразову допомогу на безповоротній основі за рахунок коштів Фонду загальнообов’язкового державного соціального страхування України на випадок безробіття.

Водночас громадяни, які мають менший страховий стаж, зможуть отримати допомогу у формі безвідсоткової державної позики та мають повернути кошти протягом наступних 5 років", - повідомляється на Урядовому порталі.

Також учасники програми зможуть отримати безоплатні консультації з питань організації підприємницької діяльності та пройти профільний навчальний курс по створенню бізнес-плану.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: