Аваков попросив ще 126 мільйонів із COVID-фонду на доплати в МВС

Четвер, 21 січня 2021, 11:15
 

У грудні 2020 року міністр внутрішніх справ Арсен Аваков звернувся до прем'єра Дениса Шмигаля з проханням про надання додаткових 123,6 млн грн із Фонду боротьби з COVID-19 на доплати працівникам структур МВС.

Про це йдеться у листі міністра внутрішніх справ Арсена Авакова до прем’єр-міністра Дениса Шмигаля, який оприлюднила експертна організація StateWatch.

У листі згадується, що згідно постанови Кабміну № 485, для системи МВС вже було виділено кошти в сумі 4,6 млрд грн.

171,1 млн грн із них було передбачено для апарату МВС, 103,8 млн грн - для Державної прикордонної служби. Зі слів Авакова, станом на кінець листопада 2020 року вже було використано майже всі ці кошти - 99,2% та 98% відповідно. 

Реклама:

У зверненні також йдеться про те, що кошти в сумі 126,3 млн грн планують спрямувати на виплату доплати в розмірі до 50% заробітної плати медичним та іншим працівникам, які безпосередньо зайняті на роботах з надання медичної допомоги хворим на COVID-19 у закладах охорони здоров'я МВС, а також на виплату доплати в розмірі 50% грошового забезпечення військовослужбовцям Державної прикордонної служби, які забезпечують життєдіяльність населення, на період дії карантину, установленого Кабміном.

Згідно наведених у листі МВС розрахунків, зазначені кошти зможуть отримати 4480 працівників закладів охорони здоров'я МВС, оклад яких у середньому становить 11,39 тис грн, тобто доплати складуть 5,69 тис грн.

"Окрім того, кошти отримають працівники Держприкордонслужби, які отримують в середньому 10,9 тис грн на місяць - відповідно, доплати складатимуть 5,45 тис грн", - йдеться у повідомленні.

Нагадаємо:

На початку вересня міністр внутрішніх справ Арсен Аваков вже звертався з листом до прем’єр-міністра Дениса Шмигаля щодо надання додаткових 1,979 мільярдів гривень на доплати поліцейським з Фонду боротьби з COVID-19 під час карантину.

Крім того, в кінці травня МВС також зверталось до прем’єр-міністра Дениса Шмигаля щодо надання близько 2,6 мільярдів на доплати поліцейським, нацгвардійцям та прикордонникам на час карантину, і пізніше отримало запитувані кошти.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: