"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Кличко: Київ почав готувати логістичну базу для прийому вакцини від COVID

Понеділок, 7 грудня 2020, 14:45
 

Мер Києва Віталій Кличко заявив, що місто почало готувати логістичну базу для прийому вакцини від коронавірусу.

Про це він сказав під час онлайн-брифінгу, передає "Інтерфакс-Україна".

"Сьогодні всі країни борються зі стрімким поширенням вірусу. Зокрема, деякі держави для запобігання захворювання незабаром почнуть вакцинацію громадян. Як нам відомо, вакцину від коронавірусу замовив і уряд України. Інформації про те, коли вона надійде і в якій кількості, ми поки не маємо, але готуємося до цього", - розповів Кличко.

За його словами, в Києві є спеціалізоване комунальне підприємство, яке може забезпечити логістику транспортування і зберігання вакцини, а медустанови - саму процедуру вакцинації.

Реклама:

Він додав, що за необхідності Київ готовий придбати додаткове обладнання і провести для медпрацівників навчання по вакцинації проти коронавірусу, тому коли вакцина з'явиться в Україні, столиця буде готова відразу почати вакцинацію.

Нагадаємо:

В України можуть бути проблеми зі зберіганням вакцин від COVID-19 в регіонах, заявив в.о. голови Центру громадського здоров'я МОЗ Ігор Кузін.

Глава МЗС Дмитро Кулеба запевнив, що завдяки участі в програмі COVAX і дружнім відносинам з партнерами Україна "не залишиться в кінці черги на вакцину".

Раніше Кулеба заявляв, що Україна вивчає можливість використання фінансових інструментів Експортно-кредитного агентства Великої Британії (UKEF) для закупівлі британських тестів і вакцини для боротьби з пандемією COVID-19. 

Глава Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн прогнозувала, що у країнах Євросоюзу вакцинація від коронавірусу може початися вже в кінці грудня.

Британія стане першою країною Заходу, яка розпочне вакцинацію населення. Процес стартує у вівторок, 8 грудня.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: