Мінфін звинуватив заклади охорони здоров'я у неефективному використанні бюджетних грошей

Четвер, 3 грудня 2020, 14:05
 

Станом на 1 жовтня 2020 року залишки коштів на рахунках 220 закладів охорони здоров'я, які надають послуги за програмою медгарантій, за оперативними даними, становлять понад 10 млрд грн - це може свідчити про неефективне використання ними бюджетних коштів у сфері охорони здоров'я.

Про це заявив заступник міністра фінансів Роман Єрмоличев, передає прес-служба Мінфіну.

Підкреслюється, що у 4 закладах охорони здоров'я залишки на рахунках перевищували 100 млн гривень. йдеться про такі заклади:

  • Львівський обласний центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф (Львівська обл.) – 144,3 млн грн;
  • Міську клінічну лікарню № 4 Дніпровської міської ради (Дніпропетровська обл.) – 134,5 млн грн;
  • Центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф (Харківська обл.) – 122,8 млн грн;
  • Сєвєродонецьку міську багатопрофільну лікарню (Луганська обл.) – 105,7 млн гривень.

"У 14 закладах залишки на рахунках становили від 50 до 100 млн грн. Разом сума залишків на рахунках цих закладів становила 948,28 млн грн.

Реклама:

Майже половина закладів охорони здоров’я (1012 закладів) мали залишки коштів на рахунках у розмірі від 1 до 10 млн грн. Загальна сума залишків на рахунках цих закладів становила 3 795,7 млн грн", - підкреслили у Мінфіні.

 

"Мінфін закликає до максимально ефективного використання коштів. Кожна гривня бюджетних коштів має працювати в інтересах громадян у максимально ефективний спосіб.

Враховуючи заплановане збільшення бюджетних видатків на сферу охорони здоров'я до 5% ВВП до 2023 року, Міністерство фінансів очікує від всіх розпорядників та одержувачів бюджетних коштів у сфері охорони здоров'я, щоб вони максимально ефективно використовували кожну гривню коштів платників податків. Пацієнти мають знати, що держава про них піклується", - заявив Роман Єрмоличев.

Також підкреслюється, що Міністерством охорони здоров'я не використовуються кошти, які знаходяться на рахунках відомства станом на 1 грудня 2020 року - 20,9 млрд гривень. Це свідчить про неефективне використання ними бюджетних коштів.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: