Суд відкрив провадження щодо банкрутства компанії Гладковського

Понеділок, 28 грудня 2020, 11:16
 

Госпсуд Дніпропетровської області відкрив провадження у справі щодо банкрутства автокомпанії "Богдан Моторс", що належить ексзаступнику секретаря РНБО Олегу Гладковському.

Про це повідомляє Finbalance, пресслужба "Богдан Моторс".

Ініціювало процедуру ТОВ "Фінансова компанія "Фінворк".

ПрАТ "Автомобільна компанія "Богдан Моторс" входить у корпорацію "Богдан" Олега Гладковського.

Реклама:

У компанії повідомили, що, через скорочення обсягів держзамовлень та карантинні обмеження, доходи компанії впали:

"Наприклад у 2019 році загальна сума сплачених податків та зборів становила понад 384 млн грн. А за 11 місяців цього року цей показник ледве перевищив 120 млн грн", - йдеться у повідомленні "Богдан Моторс".

Як наслідок, один із кредиторів подав до суду заяву про відкриття провадження у справі про банкрутство компанії.

У листопаді Госпсуд Дніпропетровської області визнав банкрутом іншу пов’язану з "Богданом" компанію - ТОВ "Мегатерм" (раніше називалося ТОВ "Мега Авто Логістик").

Нагадаємо:

Олег Гладковський – один із головних ексбізнес-партнерів попереднього президента Петра Порошенка. Він керував корпорацією "Богдан", частку в якій мав також і Порошенко. У 2015 році Гладковський обійняв посаду заступника секретаря РНБО. 

У липні 2019 року повідомлялось, що Олег Гладковський повернувся на роботу керівника корпорації "Богдан".

Видання "Bihus.info" у лютому – березні 2019 року оприлюднило розслідування про те, як люди з оточення Порошенка курують розкрадання в оборонній сфері. 

За даними журналістів, постачання контрабандних російських деталей за завищеними цінами організував 22-річний син Гладковського Ігор. Його батько нібито щонайменше один раз отримував "відкат" у 30 тисяч доларів з цієї схеми, а усі слідчі органи, включно з НАБУ, "зливали" справи по Гладковському за хабарі.

Після резонансного журналістського розслідування НАБУ відкрило провадження "за фактом заволодіння грошовими коштами державного бюджету України та державних підприємств".

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: