Криклій заявив, що в наступному році відновиться приблизно половина авіатрафіку

Субота, 26 грудня 2020, 10:00
 

Міністр інфраструктури Владислав Криклій заявив, що у 2021 році відновиться приблизно половина авіатрафіку.

Про це він розповів в ефірі 24 каналу.

Він зазначив, що загальне відновлення займе наступні 3 роки.

"У наступному році відновиться приблизно половина. Очікуємо, що повернемося на рівень 2019 роки тільки в 2023 році", - розповів міністр.

Реклама:

Також за його словами, підписання між Україною і ЄС угоди про спільний авіаційний простір може сприяти швидшому відновленню ринку.

"Наші прогнози про підписання договору про відкриття неба з Європою - перший квартал 2021 року.  Хотілося б символічно на кінець 2020 року або початок січня 2021 року, проте затягнувся брексіт, під який це підв'язане ", - додав Криклій.

Нагадуємо:

Віцепрем’єр-міністерка з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Ольга Стефанішина, що угода про спільний авіаційний простір з ЄС, відомої також як угода про "відкрите небо", може бути підписана 11 лютого на засіданні Ради асоціації Україна- ЄС.

Ця угода була парафована ще у 2013 році, проте досі не була підписана через британсько-іспанську суперечку щодо належності Гібралтара.

Шанс на скоре підписання дав вихід Великої Британії з ЄС, проте на жовтневому саміті Україна-ЄС, Брюссель, посилаючись на незавершений процес "розлучення" з ЄС, знову переніс це підписання.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!