Мендель похвалилась, як два твіти від Офісу президента допомогли стабілізувати гривню

Четвер, 24 грудня 2020, 10:10
 

Прессекретар президента Юлія Мендель розповіла, що у червні 2019-го під час візиту Зеленського до Брюсселя два твіти від Офісу президента про те, що президент буде на боці народу в історії з Приватбанком, допомогли стабілізувати гривню.

Про це вона заявила під час онлайн-зустрічі, організованої Американською торговою палатою в Україні.

Зокрема, Мендель пригадала, що 3 червня 2019 року її призначили прессекретарем президента, а 4 червня президент вирушив із візитом до Брюсселя.

За її словами, перед поїздкою Зеленського у Європі почали з'являтися заяви про те, що він проросійський президент, за яким стоїть олігарх Ігор Коломойський.

Реклама:

"Тоді по Україні дуже шерилися наративи, які вже переходили на ЄС, про те, що президент Зеленський є проросійським президентом, і про те, що начебто за ним стоїть якийсь олігарх. І коли ми приїхали у Брюссель, було дуже важливим дати їм зрозуміти, що це не так, дати зрозуміти ті позиції, які справді мав новий президент України", - пригадала Мендель.

"Тоді я була вперше на переговорах із президентом Зеленським, і він розповів про те, що в історії з "Приватбанком" він буде на стороні народу, і що Україна буде прямувати до ЄС. Мені вдалося дати ці два твіти дуже швидко, їх підхопило дуже багато медіа, майже всі іноземні медіа.

І я пам'ятаю, що в той час у нас дещо зростала інфляція, не колосально, але гривня слабшала, і після цих двох твітів гривня знову стабілізувалася до попереднього рівня. Це був той момент, коли ти розумієш, що 280 знаків можуть впливати на інфляцію у країні", - додала вона.

Нагадаємо:

4 червня 2019 року президент Володимир Зеленський на зустрічі з віце-президентом Єврокомісії Валдісом Домбровскісом заявив, що не планує виступати на боці колишніх власників Приватбанку. Про це тоді повідомив Офіс президента у Twitter.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: