"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Telegram почне монетизуватися з наступного року - засновник

Середа, 23 грудня 2020, 10:27
 

Месенджер Telegram з наступного року почне монетизуватися, аби мати ресурс на підтримку більших витрат на сервери та трафік.

Про це засновник менеджера Павло Дуров повідомив у своєму Telegram.

Він розповів, що підтримка месенджера з майже 500 мільйонами активних користувачів потребує сотень мільйонів доларів щороку. Для того, аби Telegram міг розширятися й надалі, з наступного року впровадять монетизацію.

Дуров підкреслив, що, для покриття функціонування мережі таких масштабів, компанії або продаються більшим гравцям на ринку, або шукають способи заробити кошти.

Реклама:

"Ми не збираємось продавати компанію, як це зробили засновники WhatsApp. Telegram потрібен світу як незалежний проєкт, де поважають права користувачів та забезпечують високу якість сервіса", - коментує засновник.

У Telegram зазначають, що завдяки досягнутим масштабам користувачів більшість не помітять різниці з запровадженням монетизації, вона буде ненав’язлива.

Сервіси, що діють наразі у месенджері, залишаться безкоштовними. Проте окремі нові функції для бізнес-команд та користувачів з розширеними потребами, що потребуватимуть більше ресурсів, стануть платними - це не стосується звичайних користувачів.

Також Дуров підкреслив, що в чатах не буде жодної реклами, бо "спілкування не має перериватися на рекламу". Йдеться, натомість, про канали з великою кількістю підписників, що зазвичай заробляють на рекламі, зокрема через сторонні платформи. Так, Telegram запустить власну рекламну платформу для каналів.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: