"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Збанкрутілу мережу супермаркетів Новинського придбав засновник Concorde Capital Мазепа

Вівторок, 15 грудня 2020, 20:20
 

Компанія "Мадера Девелопмент", кінцевим бенефіціаром якої є засновник і голова інвесткомпанії Concorde Capital Ігор Мазепа, придбала на аукціоні в системі "Прозорро.Продажі" кілька торгових центрів, земельних ділянок та торгівельне обладнання мережі "Амстор".

Про це повідомляється на сторінці лота.

"Мадера Девелопмент" стала переможцем аукціону з пропозицією 456 млн грн. Стартова ціна лота становила 283,5 млн грн.

Продаж об'єктів нерухомості відбувся в рамках ліквідації ТОВ "Амстор". Ця структура була визнана банкрутом постановою Господарського суду Дніпропетровської області від 23 липня 2019 року.

Реклама:

Сам Ігор Мазепа зазначив, що придбані Concorde Capital активи можуть коштувати більш ніж удвічі дорожче.

"Немає нічого дивного, що "Конкорд" входить в ту чи іншу інвестицію - наша робота знаходити потенційно привабливі об'єкти або бізнеси і далі або розвивати їх, або продавати.

Якщо говорити про цю інвестиції, то логічно, що те, що потенційно може коштувати 40 млн доларів, ми придбали за 16 млн доларів. У сьогоднішній ринковій ситуації ми бачимо велику перспективу в роботі з недооціненими активами", - прокоментував Мазепа купівлю агентству "Інтерфакс-Україна".

У пресслужбі "Укрексімбанку" уточнили, що майно було продано в рамках врегулювання простроченої кредитної заборгованості "Амстор" на суму близько 2 млрд грн.

У лот увійшли будівлі громадсько-торгових центрів та торгівельне обладнання в Краматорську, Запоріжжі, Мелітополі, Кременчуці, Бердянську, Маріуполі, а також земельна ділянка площею 7,7 га в Одесі.

Нагадуємо:

Новинський зайшов в "Амстор" у 2009 році на фоні переобтяженості мережі боргами.

На початку 2015 року між "Смарт-Холдингом" та одним з міноритаріїв "Амстора" Володимиром Вагоровським (керував мережею, контролюючи близько 15% акцій) відбувся корпоративний конфлікт.

Сторони звинувачували одна одну в рейдерстві та інших злочинах.

У квітні 2015 року в "Смарт-Холдингу" зазначали, що борг мережі "Амстор" перед банками на той час становив близько 160 млн дол, перед постачальниками – близько 300-350 млн гривень.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: