Інспекторка Держпраці вигадувала "доноси" на бізнес як підставу для "перевірок" - Слідство.Інфо

П'ятниця, 11 грудня 2020, 14:22

Чиновниця Державної служби України з питань праці разом із депутатом від "Слуги народу" фальсифікували скарги на роботу бізнесу, аби отримати підстави для "позапланових перевірок".

Про це йдеться у відеоблозі Слідства.Інфо "Таємниці слідства".

У блозі видно, як інспекторка Держпраці Дніпропетровської області Світлана Мельничук разом із депутатом Новомосковської міськради від "Слуги народу" Сергієм Алєксєйчєнком сидять за столом та вигадують скарги на підприємців.

Реклама:

Так, учасники застілля спершу уявляють себе умовним працівником Коваленком, обвальником мяса у ФОП Самєдов, що має магазини з халяльними продуктами у Дніпрі. Він просить перевірити працедавця через неофіційне працевлаштування.

Не на диво, за два тижня служба навідується до ФОП Савельєв. "У результаті 10-денної перевірки інспектори встановили порушення трудового законодавства, які тягнуть на сотні тисяч гривень штрафів", - повідомляють у Слідство.Інфо.

Ельшан Самєдов, власник бізнесу, порушення підтвердив: у магазині працював стажер, що не був офіційно працевлаштованим. Після перевірки його оформили офіційно.

Відразу після "Коваленка" трійця береться за наступну скаргу, вже від "пана Кігіпа".

А героїня відео Світлана Мельничук на дзвінок журналістів заявила, що інформація про підробку заяв - неправда та кинула слухавку.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!