"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Верховний суд не застосував "антиколомойський" закон у справі проти Приватбанку

Понеділок, 9 листопада 2020, 12:50
 

Верховний суд 27 жовтня відмовився задовольнити касаційну скаргу Приватбанк та Кабміну у справі процедури bail-in акцій ТОВ "Реватіс". 

Про це повідомляє Finbalance.

У червні 2020 року Госпсуд м. Києва закрив провадження проти Приватбанку та Мінфіну щодо визнання недійсною примусової конвертації вкладів фірми в акції банку (процедура bail-in) в ході націоналізації банку. Тоді "антиколомойський" закон застосували вперше.

Пізніше (28 липня) Північний апеляційний госпсуд скасував це рішення Київського Госпсуду за вимогою ТОВ "Реватіс".

Реклама:

Зі свого боку, Приватбанк та Кабмін подали касаційну скаргу до Верховного суду - саме її останній і відхилив у жовтні.

Раніше схожа ситуація сталася у справі щодо іншої компанії - ТОВ "КС Групп". Разом із ТОВ "Реватіс" закриття справи у червні Госпсудом м. Києва стало першим випадком застосування "антиколомойського" закону. 

Проте пізніше Північний апеляційний госпсуд також це рішення скасував, а касаційну скаргу Приватбанку та Кабміну Верховний суд відмовився задовольняти 7 жовтня.

Нагадаємо:

Так званий "антиколомойський" закон передбачає право колишніх акціонерів банків на компенсацію заподіяної шкоди, але унеможливлює визнання недійсними договорів, укладених в процесі виведення банку із ринку.

Вперше цей закон застосували у червні. Тоді Госпсуд м. Києва закрив провадження у двох справах, ініційованих компаніями ТОВ "Реватіс" та ТОВ "КС Групп". 

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: