Кабмін відстрочив повноцінний запуск державної е-системи в сфері будівництва

Середа, 25 листопада 2020, 16:30
 

Уряд продовжив до 31 березня 2021 року термін дії експериментального проєкту із запуску першої черги Єдиної державної е-системи у сфері будівництва.

Відповідне рішення ухвалили на засіданні 25 листопада, передає "Інтерфакс-Україна".

"Вважаємо за необхідне продовжити експериментальний проєкт, визначивши термін, достатній для аналізу роботи першої черги Єдиної державної електронної системи у сфері будівництва, виявлення помилок та їх виправлення.

Рекомендуємо встановити термін завершення експериментального проекту до 31 березня 2021 року", - заявив під час засідання міністр розвитку громад і територій Олексій Чернишов.

Реклама:

За словами першого заступника голови Мінцифри Олексія Вискуба, станом на листопад експериментальний проєкт можна вважати успішним.

Зокрема, запустили новий реєстр, до якого внесено понад 30 тис об'єктів і більш ніж 60 тис дозвільних документів. Близько 82% органів місцевого самоврядування вже працюють у новій системі, видали понад 8 тис будівельних паспортів і більше ніж 3 тис містобудівних умов.

"У грудні ми плануємо запровадити можливість видачі в електронній формі дозволу на виконання будівельних робіт, а також сертифікат про готовність об'єкта до експлуатації", - зазначив Вискуб.

Раніше завершення експериментального проєкту було заплановане на 30 листопада, а запуск порталу Єдиної державної е-системи у сфері будівництва - на 1 грудня 2020 року.

Читайте також: Будівництво на межі колапсу: Чому найбільш корумпований орган країни досі працює

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!