РФ може оштрафувати Google за відмову видалити з пошуку заборонені сайти

Понеділок, 23 листопада 2020, 18:50
 

Роскомнадзор порушив адміністративну справу щодо компанії Google - її підозрюють у тому, що вона не видаляє з пошуку сайти з інформацією, забороненою в РФ.

Про це повідомляє Meduza.

"У Роскомнадзорі повідомили, що раніше в пошуковій видачі Google виявили сайти, заблоковані в Росії, в тому числі з екстремістським, порнографічним і суїцидальним контентом. За оцінкою відомства, у середньому Google не видаляє з пошукової видачі до 30% забороненого контенту.

Справу порушили за статтею про повторне невиконання обов'язків оператором пошукової системи. Компанії загрожує штраф від півтора до п'яти мільйонів рублів (65,5 тисяч доларів).

Реклама:

"Згідно із законом, пошуковики зобов'язані видаляти зі своєї пошукової видачі сайти, заблоковані в Росії. Для цього вони повинні підключитися до реєстру заборонених сайтів.

У 2019 році Google оштрафували на 500 тисяч рублів за відмову підключитися до реєстру, а також на 700 тисяч рублів - за те, що, за даними Роскомнадзору, компанія знизила в пошуковій видачі частку фільтрації забороненого контенту", - додали у виданні.

Також зазначається, що Google регулярно видаляє з пошукової видачі посилання на заборонені сайти, але не автоматично, а вивчаючи підстави, за якими сайт визнали забороненим.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: